Ravintolan henkilöstö on sen tärkein tuloksentekoväline ja voimavara. Hyvää palvelua on harvoin olemassa ilman hyvää henkilöstöä. Se on myös yrityksen suurin riski ja yleensä suurin kuluerä. Siksi henkilöstön käyttö pitää suunnitella huolellisesti.

Henkilöstön käyttöä ja työvuorosuunnittelua avataan Ravintolan perustajan työkirjassa, jonka voit ladata sivuiltamme veloituksetta. Kun palkkaat yritykseesi työntekijöitä, sinulla on kuitenkin velvollisuus huolehtia erilaisten lakisääteisten työnantajamaksujen maksamisesta.

Ravintola-alan työnantajamaksut

Kuinka paljon nämä maksut sitten voivat olla käytännössä? Oletetaan että yrityksesi palkkaa työntekijän, jolle maksetaan 2000 euroa palkkaa kuukaudessa. Työnantajalle tämä tulee käytännössä maksamaan kuitenkin yli 2700 euroa kuukaudessa nimenomaan työnantajamaksujen vuoksi.